Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ξέρω Τι Θέλετε Φέτος Το Καλοκαίρι



Τα λουλούδια έχουν ήδη αρχίσει τις γυμναστικές επιδείξεις, τα πουλάκια ξελαρυγγιάζονται απ’ το πρωί ως το βράδυ και ο μελισσούλος βολοδέρνει δεξιά και αριστερά γυρεύοντας την μελισσούλα για να της δείξει πως το αποστάζουνε το μέλι. Ο ήλιος γυαλίζει την μασέλα του γιατί σε λίγο καιρό θα αρχίσει να μας δείχνει τα σουβλερά του δόντια και το φεγγάρι γυαλίζει την καράφλα του, γιατί όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι θα φαίνεται όλο και μεγαλύτερη. Αυτό που άρχισε να γυαλίζει και να αστραφτοκοπάει περισσότερο από όλα όμως, είναι το μάτι μας, γιατί όταν όλα γύρω μας οργιάζουν, εμείς δεν μπορούμε να κολυμπάμε αντίθετα στο ρεύμα.

Ακριβώς κάτι σαν ρεύμα μας χτυπάει αυτή την εποχή, καθώς τα μυαλά μας τελειώνουν την πρόπλυση και μπαίνουν στο πρόγραμμα «Που θα πάω φέτος το καλοκαίρι», και ας έχουμε ακόμα κάμποσο καιρό μέχρι την έναρξη των διακοπων μας. Αυτή την λεπτομέρεια την προσπερνάμε σαν zastava στον ανήφορο, γιατί στον ορίζοντα βλέπουμε ακρογιαλιές και αστέρια. Οι μέρες μακραίνουν, και επειδή όταν κάποια πράγματα επιμηκύνονται, κανείς δεν μπορεί να κρατηθεί εύκολα, το σώμα βρίσκεται στο πεζοδρόμιο και το μυαλό στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος έχει το προνόμιο να ονομάζεται αφετηρία.

Το ποσοστό κάλυψης του δέρματος από ρουχισμό είναι ανάλογο της διάθεσης για διάβασμα, και αντιστρόφως ανάλογο των φαντασιώσεων που προκαλεί η υπόθεση για την μορφή του υπολοίπου σώματος που δεν βλέπουμε. Η μεθοδική σκέψη αδυνατεί να είναι αποτελεσματική πάνω από ένα βιβλίο, αλλά παίρνει την πάνω βόλτα σε οποιοδήποτε μέρος υπάρχει ποτό και κόσμος, η ακόμα και σκέτος ο κόσμος.

Στην πραγματικότητα, δυο άτομα σ ένα ασανσέρ είναι αρκετά για να πυρακτωθεί ο άνθρακας και η γριά που μένει στον έκτο να περιμένει στο ισόγειο φορτωμένη με τα ψώνια της λαϊκής, απορημένη γιατί το ασανσέρ παίζει πινκ πονγκ μεταξύ 3ου και 5ου τα τελευταία 20 λεπτά. Η απορία της μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν τελικά ανοίγει την πόρτα και ο θάλαμος μοιάζει με σάουνα γυμναστηρίου. Τελικά νομίζει πως έκανε λάθος στο κτίριο, και πάει στο διπλανό που είναι όντως γυμναστήριο.

Το πιο σημαντικό όπλο αυτή την περίοδο, που επιτρέπεται το κυνήγι των ομιλούντων δίποδων, είναι ένα ζευγάρι γυαλιά, που προστατεύουν τα μάτια μας από την ακτινοβολία του ήλιου, και τους υπόλοιπους από την ακτινοβολία που εκπέμπει το βλέμμα μας, μόλις δούμε κάτι που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον. Το σκανάρισμα του στόχου γίνεται αρχικά μ’ αυτό το ειδικό φίλτρο, που με μια απλή κίνηση του χεριού, κατεβαίνει στο ύψος της μύτης, σε περίπτωση που βρούμε πρόσφορο έδαφος και θέλουμε να επιτεθούμε, γνωστοποιώντας στο αντικείμενο του πόθου μας τις προθέσεις μας. Τα πράγματα από εκεί και μετά, συνήθως παίρνουν τον δρόμο τους. Εν τω μεταξύ, η γριά έχει βγει από το γυμναστήριο, και έχοντας καθυστερήσει να πάρει τα χάπια της, περιπλανιέται στην κουφόβραση με εμφανή συμπτώματα αλτσχαιμερ σκορπίζοντας μαϊντανό και κρεμμύδια στο πέρασμα της.



Μετά τους διαξιφισμούς με το βλέμμα, ακολουθεί η προσπάθεια να πιάσουμε κουβέντα. Κάτι τέτοιο είναι πιο εύκολο από ποτέ τώρα, γιατί απλά ρωτάμε το πρόσωπο, πού σκέφτεται να πάει διακοπές, καθώς είναι το δεύτερο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας εκείνη την ώρα. Συνήθως έτσι ξεκινάει μια γνωριμία, με ανάποδη σειρά από εκείνη που θέλουμε να καταλήξει. Και συνήθως καταλήγει σε άλλα πράγματα από αυτά που είχαμε αρχικά σχεδιάσει, όμως τέτοιες σκέψεις, με τέτοιο καιρό, μπορούν να προκαλέσουν υπερθέρμανση του εγκεφάλου γι’ αυτό και τις αφήνουμε στην άκρη. Η αισιοδοξία ότι στις διακοπές, μπορεί να είμαστε μαζί με μία νέα γνωριμία, σκεπάζει όπως η ζάχαρη την μπουγάτσα την ήδη ανεβασμένη μας διάθεση. 

Πολλοί ισχυρίζονται πως είναι καλύτερα να σχεδιάζεις και να ονειρεύεσαι κάτι, παρά να το ζεις. Όχι πως θα σου καθόταν άσχημα να το ζήσεις, απλά φαίνεται πως για να υπάρχει η επιθυμία, πρέπει να έχει το αντικείμενό της αεναώς απόν. Όχι γιατί δεν θέλουμε κάτι, αλλά γιατί είμαστε πολλές φορές καταδικασμένοι να μην το θέλουμε πια, μόλις το αποκτήσουμε. Γι’ αυτό, μπορούμε να περνάμε καλά ακόμα και τώρα, που δεν μπορούμε να απολαύσουμε τις τρελές διακοπές όπως τις ονειρευόμαστε, αλλά σίγουρα μπορούμε να γευτούμε την κάθε στιγμή που πέρασε, είναι εδώ ή πρόκειται να έρθει.

http://theflyingdutchmanblog.blogspot.gr/search/label/Life%20Hacks

Δεν υπάρχουν σχόλια :